Domača stran

Izleti

Galerija rož

Mizarstvo

Zaplana

Novosti

 Pošlji povezavo

 Tiskalniku prijazen

Slavnik in Grmada iz Podgorja

Slavnik

Vsebina

Bližnji izleti

Najnovejši opisi

Ostali izleti

Od začetka kraških travnikov do Tumove koče na Slavniku je slabih 15 minut hoje. Spomladi in poleti so ti travniki prava zakladnica rož, v jeseni pa je pogled precej bolj žalosten (predvsem zato, ker nas je obilica rož na začetku poti pošteno razvadila), našli boste le delno posušene bodeče neže in nemške sviščevce.

Razočaranje nad pomanjkanjem rož pa bodo več kot nadomestili čudoviti razgledi – pred kočo se vam odpira razgled proti jugu in zahodu, na vrhu Slavnika pa vas čaka še čudovit pogled na ostalo Slovenijo, lepo se vidi Trnovski gozd z Nanosom, v zelo lepem vremenu pa celo slovenske Alpe.


Pogled proti Trnovskemu gozdu in Nanosu, na desni strani Vremščica

Pogled s Slavnika proti vzhodu

Po krajšem počitku pri Tumovi koči si vzemite še dobre pol ure časa in se odpravite na bližnjo Grmado, od koder boste imeli še lepši pogled na Slovensko primorje (ki ga s Slavnika zakriva prav Grmada), lahko pa se seveda vrnete v Podgorje – po lažji ali po strmi poti.

Komentarji

Ocena izleta: (Leon Jagodic, 4. 5. 2010)

izjemno zanimiv izlet, na katerega smo se podali v nedeljo. Je pa pot preko Malih Vrat precej zaraščena, zato je potrebno na odcepih kar paziti. Ampak markacije so pa celo pot vidne, tako da lahko brez skrbi hodimo. Več na: http://toinono.blog.siol.net/2010/05/04/prvomajski-slavnik/


Komentar (Damir Arh, 14. 4. 2010)

Slavnik je res prijetno obiskati v vsakem letnem času. Na krožno pot v obratni smeri in z izhodiščem v Podgorju smo se odpravili na velikonočno nedeljo. Več o naših vtisih pa na http://potepanja-v-naravi.blogspot.com/2010/04/slavnik.html.


Ocena izleta: (vinko, 2. 5. 2009)

Vsi komentarji 


©Ivan Pepelnjak, 2002-2007

Bi radi, da vas obveščamo o novostih na naših straneh? Vpišite se v knjigo gostov.

Če želite, nam lahko pošljete sporočilo.