Domača stran

Izleti

Galerija rož

Mizarstvo

Zaplana

Novosti

 Pošlji povezavo

 Tiskalniku prijazen

Slavnik in Grmada iz Podgorja

Vzpon na Slavnik po lažji poti

Vsebina

Bližnji izleti

Najnovejši opisi

Ostali izleti

Vrnete se na glavno cesto, pri kapelici zavijete levo v vas, nato pa ne sledite prvim markacijam (ki vas pošljejo na strmo pot), temveč nadaljujete po asfaltni cesti, dokler vas kažipot za lažjo pot ne usmeri levo v hrib.

Pot na Slavnik

Pot na Slavnik teče najprej po gozdu, skoraj vzporedno z grebenom, nato pa počasi zavije levo v hrib, med Špetovko in Vršičami. Tu se gozd zredči, ob poti se izmenjujejo gozdički, grmovje in kraški travniki. Tako pisano okolje je še v jeseni ugodno za rast množice zanimivih rož – od ciklam, glavincev in klinčkov do zvončic in možin.


Vrh Slavnika

Prvi pogled na morje

Proti koncu vzpona skozi gozd se prvič odpre pogled na Jadransko morje, kmalu za tem pa pridemo do kraških travnikov na vrhu Slavnika – tukaj se začne tudi zaščiteno območje na vrhu Slavnika in odpre se nam prvi pogled na vrh s Tumovo kočo in radijskim oddajnikom.

Komentarji

Ocena izleta: (Leon Jagodic, 4. 5. 2010)

izjemno zanimiv izlet, na katerega smo se podali v nedeljo. Je pa pot preko Malih Vrat precej zaraščena, zato je potrebno na odcepih kar paziti. Ampak markacije so pa celo pot vidne, tako da lahko brez skrbi hodimo. Več na: http://toinono.blog.siol.net/2010/05/04/prvomajski-slavnik/


Komentar (Damir Arh, 14. 4. 2010)

Slavnik je res prijetno obiskati v vsakem letnem času. Na krožno pot v obratni smeri in z izhodiščem v Podgorju smo se odpravili na velikonočno nedeljo. Več o naših vtisih pa na http://potepanja-v-naravi.blogspot.com/2010/04/slavnik.html.


Komentar (Mojca Luštrek, 14. 2. 2010)

K drugemu odstavku: zdaj je poskrbljeno tudi za tiste, ki so zdravo pamet pozabili doma, saj je desni kolovoz odločno in odlično označen. :D

Vsi komentarji 


©Ivan Pepelnjak, 2002-2007

Bi radi, da vas obveščamo o novostih na naših straneh? Vpišite se v knjigo gostov.

Če želite, nam lahko pošljete sporočilo.