Domača stran

Izleti

Galerija rož

Mizarstvo

Zaplana

Novosti

 Pošlji povezavo

 Tiskalniku prijazen

Lačna iz Kubeda

Začetek poti v Kubedu

Vsebina

Bližnji izleti

Najnovejši opisi

Ostali izleti

Izlet na Lačno začnete iz Kubeda, kraške vasice stisnjene ob skalnato steno, vrh katere kraljuje cerkev sv. Florijana z ločenim zvonikom. Do Kubeda pridete po cesti, ki se na dnu črnokalskega klanca odcepi proti Buzetu – od odcepa na črnokalskem klancu ves čas sledite znakom za Buzet, Kubed je prva vas ob tej cesti. Avto lahko pustite v bližini avtobusne postaje ali na parkirišču pred gostilno Kubed (seveda po tem, ko boste povprašali, če to lahko naredite).


Pogled na Kubed s flišnega pobočja na začetku poti

Med rujem na kraških travnikih
 
Začetek planinske poti je eden bolj nenavadnih, kar sem jih videl – takoj na začetku vasi (če prihajate iz koprske strani) vas pričaka prva markacija, druga markacija na betonskem stebru pa vas usmeri preko obcestnega nasipa (dobesedno) v jarek, kjer lahko že vidite naslednjo markacijo. Na drugi strani jarka se začne pot hitro vzpenjati, najprej skozi kratek borov gozdiček, nato čez precej erodirano flišno pobočje, od koder imate lep razgled na celoten Kubed, sledi kratek strm vzpon skozi borov gozd in že se znajdete na travnikih, ki vas bodo spremljali večino poti do vrha.

Komentarji

Komentar (Marvin Marvi, 7. 2. 2008)

v tistem koncu je več podobno čudovitih "kvatebrižnih" polj. niti Vogonov nisem srečal.


Komentar (Andreja Erdlen, 1. 1. 2008)

Če se sprehajate po pobočju Lačne, priporočam, da nadaljujete do Kroga in Orlovega gnezda ter zaključite v Sočergi, najbolje v gostilni Sočerga. Gospod Milan vam bo postregel s fuži ali pa odlično enolončnico. Če iščete luksuzno opremo - ne pojdite tja. Če pa iščete prijazno gostilno s še bolj prijazno postrežbo in okusno hrano na svežih prtih - oglasite se tam, ne boste razočarani. Mi tudi nismo bili!!!


Komentar (simona dernulc, 6. 3. 2007)

Jaz pa za podaljšanje izleta priporočam označeno pot Rižana - Kubed. Sicer poteka po gozdu, ampak tu pa tam se oprejo lepi razgledi na Kraški rob. V eno smer boste porabili 1h 45'. Po poti pa vas bodo "božale" tudi bodeče lobodike. Pot se zaključi pri taboru (cerkvi sv. Florjana), od tod pa se je mogoče po stopnicah spustiti v vas in nadaljevati po poti, ki je opisana na tej strani.

Vsi komentarji 


©Ivan Pepelnjak, 2002-2007

Bi radi, da vas obveščamo o novostih na naših straneh? Vpišite se v knjigo gostov.

Če želite, nam lahko pošljete sporočilo.