Domača stran

Izleti

Galerija rož

Mizarstvo

Zaplana

Novosti

 Pošlji povezavo

 Tiskalniku prijazen

Veliki vrh nad Kofcami

Veliki vrh

Vsebina

Bližnji izleti

Najnovejši opisi

Ostali izleti


Severna pobočja Košute

Begunjščica, Stol in
Vrtača, za njimi Triglav
Pot po obisku grebena takoj zavije nazaj na travnata južna pobočja in nas pelje tik pod grebenom mimo Toplarja do naslednjega sedelca, s katerega se lahko čez travnike ob grebenu povzpnemo naravnost navzgor do Velikega vrha, lahko pa sledimo markirani poti, ki nas položno, le z občasnimi kratkimi vzponi, popelje vse do zahodnega grebena Velikega vrha, kjer se obrne v levo in zdirja naravnost na vrh.

Na Velikem vrhu nas pričaka veličasten razgled – proti jugu se kot prej dvigujejo grebeni Kamniških in Julijskih Alp, nov pa je pogled na mogočne vrhove Karavank proti zahodu (pred nami ležijo Begunjščica, Stol in Vrtača) ter na ves greben Košute proti vzhodu.


Pogled z Velikega vrha proti vzhodu: v sredini greben Košute, desno Kamniške Alpe

Pogled z Velikega vrha proti zahodu: Levo Dobrča, v sredini vrhovi Karavank, za njimi Julijske Alpe

Po počitku na Velikem vrhu se lahko vrnemo na Kofce po poti, po kateri smo se povzpeli, lahko pa izlet nekoliko popestrimo z vrnitvijo mimo Kofce gore. Tisti, ki ste se v bližino Kofc pripeljali z avtomobilom, boste morda mimo Kofce gore nadaljevali pot proti Kladivu, izletniki, ki so pot začeli v dolini, pa si bodo verjetno obisk Kladiva prihranili za kakšno drugo priložnost.

Komentarji

Komentar (Cecilija Plevel, 11. 4. 2008)

Tudi v snežnih razmerah je to odličen izlet, sicer zahteva po strmini malo spretnosti in previdnosti, ampak midva sva se imela čudovito. Ker pa rada slikam, si lahko pogledate.

http://www.youtube.com/watch?v=FrdvTxfq3mo


Komentar (Breda Škrjanec, 27. 8. 2007)

Čudovit izlet, ki pa se je, zaradi razmeroma strmih predelov precej vlekel. Začeli sva ga iz Dovžanke, zato je bil podaljšan. V zgornjem delu ne gre brez pokrivala in kreme za sončenje. Kofce pa.... pojedina v katerem koli smislu. Srečno. :D :D


Komentar (Tjaša Logar, 26. 8. 2007)

Zelo prijeten izlet preko Kofc na Veliki Vrh, še posebno v lepem sončnem avgustovskem dnevu. Za konec se prileže odlično kislo mleko in pa čokoladni štruklji v koči na Kofcah(vendar primerno samo za zelo lačne :wink: ). Priporočam!

Vsi komentarji 


©Ivan Pepelnjak, 2002-2007

Bi radi, da vas obveščamo o novostih na naših straneh? Vpišite se v knjigo gostov.

Če želite, nam lahko pošljete sporočilo.