Domača stran

Izleti

Galerija rož

Mizarstvo

Zaplana

Novosti

 Pošlji povezavo

 Tiskalniku prijazen

Velika planina z Volovljeka

Vrnitev čez planino Kisovec

Vsebina

Bližnji izleti

Najnovejši opisi

Ostali izleti


Planina Kisovec

Če želite iz izleta na Veliko planino narediti krožno pot, se lahko vrnete čez planino Kisovec. V dolini pod Domžalskim domom zavijte levo in sledite kolovozu, ki vas čez položne travnike popelje desno pod Domom na Mali planini (ta pot je večinoma markirana samo na zemljevidu).

Kolovoz se na robu Male planine začne spuščati in vas mimo napajališča (Curle) popelje vedno bolj strmo navzdol. Čez slabih 300 metrov se z leve priključi tudi markirana pot. Na poseki, čez katero je speljan daljnovod na Malo planino, se markacije spet izgubijo. Najbolje bo, da sledite stezi, speljani tik pod daljnovodom; ta vas zanesljivo pripelje do planine Kisovec, ki jo že vidite pod seboj (pomladi in jeseni pa vam bodo v pomoč tudi kravji zvonci).

Približno na polovici spusta boste prišli do razcepa, kjer bi se lahko v desno odpravili do sv. Primoža nad Stahovico, levo pa pelje pot do Kisovca.


Cesta proti Rakovim
ravnem

Na planini Kisovec zavijte na makadamski cesti levo (uporaben kažipot v to smer boste iskali zaman), nato pa desno na stezico, ki vas popelje mimo zadnjih stanov do lese v ogradi. Za ogrado boste v gozdu opazili prvo obledelo markacijo, ki vas popelje na razgibano stezico. Ta se začne kmalu strmo spuščati, tu in tam boste našli kakšno staro markacijo, po petnajstih minutah pa boste prišli na naslednjo ozko gozdno cesto.

Na cesti zavijete levo, po krajšem zložnem vzponu pridete do makadama, kjer zavijete desno, in se po nekaj minutah spusta znajdete na križišču na Rakovih ravneh. Od tam do avtomobila vas čaka le še krajši spust skozi gozd.

Komentarji

Komentar (Velika planina, 12. 5. 2008)

Odličen izlet, Velika planina dejansko v vsakem letnem času ponuja nekaj drugega. Morda zanimivost, v fotomonografiji Velika planina, ki bo izšla novembra letos, bo priložen tudi natančen, na terenu izdelan zemjlevid. To zna biti zanimivo za vse ljubitelje Velike planine. Več o omenjenem (pa še kopica dobrih fotk) na www.velikaplanina.info !


Komentar (Gorazd, 24. 10. 2007)

Zelo lepo popolno predstavljena pot na Veliko planina. Še posebej mi je všeč prikaz na Zemljevidu poti ter Višinski profil poti. Ali je še več tako predstavljenih izletov na strani zaplana.net? Jaz sem pogledal še nekaj drugih izletov, vendar prikaza z zemljevidom in višinskim profilom nisem našel nikjer. Predvsem način z zemljevidom mi zelo pomaga kot občasnemu obiskovalcu gora in upam da bo takšnih še več.


Ocena izleta: (Dušan Koruza, 6. 3. 2006)

Izlet je lep tudi pozimi, gor peš, dol pa s smučmi. Priporočam.

Vsi komentarji 


©Ivan Pepelnjak, 2002-2007

Bi radi, da vas obveščamo o novostih na naših straneh? Vpišite se v knjigo gostov.

Če želite, nam lahko pošljete sporočilo.