Domača stran

Izleti

Galerija rož

Mizarstvo

Zaplana

Novosti

 Pošlji povezavo

 Tiskalniku prijazen

Velika planina

Vsebina

Bližnji izleti

Najnovejši opisi

Ostali izleti

Ko sem konec maja spraševal enega od svojih bralcev, ali ima smisel odpraviti se na Veliko planino, mi je odpisal »Velika planina je vedno lepa« ... in imel je prav. Na to visoko planoto, ki se pod glavnim grebenom Kamniških Alp dviguje vzhodno od doline Kamniške Bistrice, je vredno oditi v vseh letnih časih – pomladi vas bo pozdravila s prvim gorskim cvetjem, poleti boste uživali v cvetočih travnikih, pozimi pa v zasneženih pobočjih. Na Veliko planino vodi vrsta markiranih poti: tiste iz doline Kamniške Bistrice ali Črne so precej dolge in zato kondicijsko zahtevne, poti, ki se začnejo na grebenu severno od doline Črne, pa so do popotnikov precej bolj prijazne. Od tam se lahko na Veliko planino odpravite s prevala Volovljek ali s planine Marjanine njive, najbolj lenobni pa bodo seveda izkoristili vzpenjačo iz doline Kamniške Bistrice.

Izleti na Veliko planino

Pot

Višinska razlika

Trajanje

Zahtevnost

Vzpon s prevala Volovljek 500–640 m 4–5 ur Zmerno strma pot
Krožen sprehod po Veliki planini 350 m 3 ure Položna pot

 


Razgled z Velike planine

Komentarji

Komentar (Velika planina, 12. 5. 2008)

Odličen izlet, Velika planina dejansko v vsakem letnem času ponuja nekaj drugega. Morda zanimivost, v fotomonografiji Velika planina, ki bo izšla novembra letos, bo priložen tudi natančen, na terenu izdelan zemjlevid. To zna biti zanimivo za vse ljubitelje Velike planine. Več o omenjenem (pa še kopica dobrih fotk) na www.velikaplanina.info !


Komentar (Gorazd, 24. 10. 2007)

Zelo lepo popolno predstavljena pot na Veliko planina. Še posebej mi je všeč prikaz na Zemljevidu poti ter Višinski profil poti. Ali je še več tako predstavljenih izletov na strani zaplana.net? Jaz sem pogledal še nekaj drugih izletov, vendar prikaza z zemljevidom in višinskim profilom nisem našel nikjer. Predvsem način z zemljevidom mi zelo pomaga kot občasnemu obiskovalcu gora in upam da bo takšnih še več.


Ocena izleta: (Dušan Koruza, 6. 3. 2006)

Izlet je lep tudi pozimi, gor peš, dol pa s smučmi. Priporočam.

Vsi komentarji 


©Ivan Pepelnjak, 2002-2007

Bi radi, da vas obveščamo o novostih na naših straneh? Vpišite se v knjigo gostov.

Če želite, nam lahko pošljete sporočilo.