Domača stran

Izleti

Galerija rož

Mizarstvo

Zaplana

Novosti

 Pošlji povezavo

 Tiskalniku prijazen

Trije kralji na Pohorju

Vzpon do Treh kraljev

Vsebina

Bližnji izleti

Najnovejši opisi

Ostali izleti

Na cesti zavijete desno navzgor, na naslednjem križišču pa vas markacije usmerijo naravnost na ozko stezico, ki se hitro dviga skozi gozd. Markacije postanejo nekoliko bolj redke, na razcepih jih ne boste našli, zagotovo pa ne boste zašli, če se boste na vseh razcepih držali leve poti, ki vas bo v nekaj minutah pripeljala do naslednjega kolovoza, ta pa spet nazaj do ceste.

Sodeč po zemljevidu vas čaka neprijetna hoja po asfaltu, na srečo pa so planinci našli prijeten "obvoz" – markacije vas najprej popeljejo po starem kolovozu, ki sprva teče vzporedno s cesto, nato pa zavije nekoliko bolj v desno in vas pripelje na travnik, čez dobrih deset minut pa do Planine pod Šumikom.

Nad Planino pod Šumikom postane pot orientacijsko nekoliko bolj zahtevna, saj so markacije redkeje posejane. Odpravite se po poti levo mimo kapelice proti zadnjim hišam zaselka, nato pa na prvem kolovozu zavijte desno navzgor (tam je tudi stara obledela puščica).


Vzpon po skalnati
grapi

Pot se začne hitro vzpenjati po zapuščeni skalnati grapi, ki ji sledite do vrha (med vzponom boste opazili nekaj prečnih kolovozov, ki bi vas odpeljali v napačno smer), kjer se zlagoma spremeni v bolj položen kolovoz, ta pa zavije v levo in vas pripelje do križišča planinskih poti. Od tam vas čaka le še nekaj minut vzpona med visokimi smrekami po prijetno položni peščeni stezici in že boste pred seboj zagledali Štuhecov dom, kjer vas vse dni v letu čaka odličen divjačinski golaž.

Po krajšem počitku lahko nadaljujete izlet do Velikega vrha ali proti Osankarici, mene pa je megla (ki vrh Pohorja ni tako redka) nagnala nazaj v dolino. Na Veliko Tinje se lahko vrnete mimo Močnika (paziti morate, da vas pot ne zapelje predaleč proti Slovenski Bistrici), preprosteje pa bo, če se boste vrnili kar po poti, po kateri ste se povzpeli.


©Ivan Pepelnjak, 2002-2007

Bi radi, da vas obveščamo o novostih na naših straneh? Vpišite se v knjigo gostov.

Če želite, nam lahko pošljete sporočilo.