Domača stran

Izleti

Galerija rož

Mizarstvo

Zaplana

Novosti

 Pošlji povezavo

 Tiskalniku prijazen

Snežnik s Sviščakov

Pot proti Snežniku

Vsebina

Bližnji izleti

Najnovejši opisi

Ostali izleti


Kapelica sv. Gabrijela
Po dobrem kilometru makadamske ceste, ki najprej teče ob naselju vikendov, boste prišli do kapelice sv. Gabrijela, kjer planinska pot zavije desno in se dokončno odcepi od ceste. Tisti bolj zagrizeni vozniki boste kljub opozorilom, da vozite po gozdni cesti na lastno odgovornost, verjetno odpeljali do kapelice. Položna planinska pot ves čas teče po prijetni senci v gozdu idealno za lep sprehod.

Edini malce slabši kažipot

Po približno 15 minutah hoje boste spet prišli do ceste (še bolj vztrajni lahko svojega konjička pripeljete do sem), ki jo boste prečkali in nadaljevali po planinski poti proti Snežniku. Tukajšnje oznake so ena redkih stvari, ki jih lahko očitam Planinskemu društvu Ilirska Bistrica drugače je celotna pot odlično označena in markirana.

Sedaj vas čaka naslednjih 45 minut hoje po gozdu. Pot je spet v glavnem senčna in položna, z nekaj krajšimi klanci. Da vam ne bo dolgčas, začnite opazovati cvetlice našli boste oblasti repuš, orlice, kresnice, prstaste kukavice, zeleno čmeriko, oman … 


Čudovit kažipot ob koncu gozdne ceste

Makadamska pot in pogled na Mali Snežnik

Snežniški gozdovi

Planinska pot se po rahlem spustu spet sreča s cesto (do tukaj lahko pripeljejo svoje bogastvo najbolj ortodoksni ljubitelji pločevine), in se nadaljuje po slabi, precej strmi makadamski cesti proti vrhu. Pred sabo boste ves čas videli poraščen vrh in razmišljali "joj, še tako daleč je do vrha" … pa se boste motili vrh, ki ga boste videli, je Mali Snežnik, dobrih 100 metrov nižji od vašega cilja. Sence je tukaj konec, pot poteka med grmovjem, zato pa je veselje ljubiteljev rož toliko večje. Ob poti boste mimogrede opazili še nekaj kukavičevk (pegasto prstasto kukavico, kukovičnik), glavičasti repuš, planinski pelin … , si jih ogledali in nadaljevali proti vrhu.

Komentarji

Ocena izleta: (damijan ličen, 15. 2. 2009)

http://www.moj-album.com/uredi/damijan33/14936071/


Komentar (damijan ličen, 15. 2. 2009)

Danes sem bil gor :wink: to je bil pravi užitek.Snega je toliko da ruševja sploh ni bilo videti.
Je pa res da v takih razmirah brez derez gor ni kaj iskat :!: :!: :!: :!:


Komentar (Ljiljana, 26. 5. 2008)

Snežnik z Loške doline

http://shrani.si/f/2P/Yx/1uv0eRkI/img0386.jpg

Vsi komentarji 


©Ivan Pepelnjak, 2002-2007

Bi radi, da vas obveščamo o novostih na naših straneh? Vpišite se v knjigo gostov.

Če želite, nam lahko pošljete sporočilo.