Domača stran

Izleti

Galerija rož

Mizarstvo

Zaplana

Novosti

 Pošlji povezavo

 Tiskalniku prijazen

Snežnik s Sviščakov

Dostop do Sviščakov

Vsebina

Bližnji izleti

Najnovejši opisi

Ostali izleti

Izlet na Snežnik je najlaže začeti s Sviščakov najviše ležečega mesta, do katerega se še lahko brez posebnih težav pride z osebnim avtomobilom. Najlažji dostop do Sviščakov je skozi Ilirsko Bistrico, kjer v bližini središča mesta zavijete levo (če prihajate iz postojnske smeri), drug dostop (po slabši cesti) pa je skozi Cerknico in mimo gradu Snežnik.

Prijetna presenečenja se začnejo že v Iliriski Bistrici na cesti proti Sviščakom vas pričaka informativna tabla, na kateri piše, ali sta dom na Sviščakih in dom na Snežniku odprta. Zelo pohvalno, žal pa v Sloveniji zelo redko. Očitno v Ilirski Bistrici vedo, da živijo tudi od planinskega turizma.

Od Ilirske Bistrice je do Sviščakov kakih dvajset kilometrov, od tega skoraj deset kilometrov makadamske ceste. S ceste je polno odcepov (gozdnih poti), ki pa so vsi jasno označeni, tako da se pravzaprav ne morete izgubiti. Še en namig ker je cesta do Sviščakov "uradna", je zelo lepo opremljena s kilometrskimi oznakami, kar vam ves čas daje zelo jasno vedeti, da ste še vedno na pravi poti.


Od Sviščakov proti Snežniku

Že na poti do Sviščakov lahko ob cesti opazujete bogastvo travniških cvetlic; med njimi boste opazili tudi brstično lilijo. Po približno tridesetih minutah vožnje pridete do turističnega središča Sviščaki (1242 m nadmorske višine), v katerem sta poleg planinskega doma tudi smučišče in naselje počitniških hišic. Najbolje je, da tukaj parkirate in se peš odpravite po makadamski cesti proti Snežniku.

Komentarji

Ocena izleta: (damijan ličen, 15. 2. 2009)

http://www.moj-album.com/uredi/damijan33/14936071/


Komentar (damijan ličen, 15. 2. 2009)

Danes sem bil gor :wink: to je bil pravi užitek.Snega je toliko da ruševja sploh ni bilo videti.
Je pa res da v takih razmirah brez derez gor ni kaj iskat :!: :!: :!: :!:


Komentar (Ljiljana, 26. 5. 2008)

Snežnik z Loške doline

http://shrani.si/f/2P/Yx/1uv0eRkI/img0386.jpg

Vsi komentarji 


©Ivan Pepelnjak, 2002-2007

Bi radi, da vas obveščamo o novostih na naših straneh? Vpišite se v knjigo gostov.

Če želite, nam lahko pošljete sporočilo.