Domača stran

Izleti

Galerija rož

Mizarstvo

Zaplana

Novosti

 Pošlji povezavo

 Tiskalniku prijazen

Čarovniška Slivnica

Čarovniška Slivnica

Vsebina

Bližnji izleti

Najnovejši opisi

Ostali izleti


Dom na Slivnici
Po uri in pol vzpona (tisti hitrejši pa tudi nekoliko prej) boste prišli do Doma na Slivnici, od koder boste lahko videli celotno Cerniško polje z jezerom, pa tudi bolj oddaljene hribe (npr. Nanos). Dom je odprt vsak dan od 12:00 dalje, ob vikendih pa tudi prej, prijazen oskrbnik pa vam bo vsaj s pijačo postregel že prej - še tako hudo žejo bo pregnal slivniški čaj (dobite ga precej več kot 1/2 litra v velikanski skodelici). Moram priznati, da mi je prav prijaznost oskrbnika pregnala črnoglede misli, ki sem se jih navzel v Cerknici. 

Razgled s Slivnice

Nanos s Slivnice

Cerkniško jezero

Od doma je le nekaj minut do vrha Slivnice, kamor se odpravite izključno samo po planinski pečat (če jih zbirate). Vrh je zarasel, imeli boste imeniten razgled na Telekomove in Mobitelove oddajnike postavljene na vrhu, drugam pa ne.


Čarovniška jama

Po okrepčilu v Domu na Slivnici je obvezen tudi obisk čarovniške jame, ki je le dobrih 5 minut hoda oddaljena od doma.

Če ste imeli v Cerknici takšne izkušnje kot jaz, boste verjetno po povratku s Slivnice čimprej nadaljevali povratek proti domu, hkrati pa razmišljali o tem, da boste drugič na Slivnico odšli po kakšni drugi poti - nanjo vodijo tudi poti iz Martinjaka in Grahovega.

Komentarji

Komentar (miljan stanka, 15. 1. 2010)

pohajkovanje po teh krajih je čudovito v vsakem letnem času. V soboto 18. 1. se odpravljam tja gor na Slivnico. Mogoče srečam kakšenga pohodnika izpred treh let, srečanje bo zagotovo presenečenje .


Komentar (Darko TRLEP, 25. 5. 2008)

Danes (25. maj 2008) sem hodil po opisani poti. Markacisti so pot lepo označili tako, da ni problemov pri prečkanju številnih cest, vlak, stez,.. . Čeprav jutro in dopoldan nista bila najlepša, kar se vremena tiče, pa je to lep družinski izlet.
Lep gorniški pozdrav!


©Ivan Pepelnjak, 2002-2007

Bi radi, da vas obveščamo o novostih na naših straneh? Vpišite se v knjigo gostov.

Če želite, nam lahko pošljete sporočilo.