Domača stran

Izleti

Galerija rož

Mizarstvo

Zaplana

Novosti

 Pošlji povezavo

 Tiskalniku prijazen

Čarovniška Slivnica

Cerknica

Vsebina

Bližnji izleti

Najnovejši opisi

Ostali izleti

Začetek poti na Slivnico je zelo enostavno najti - ko pridete v Cerknico le sledite smeri proti Blokam in Snežniku in kmalu po središču Cerknice boste ob robu ceste opazili smerokaz, ki vas usmerja proti Domu na Slivnici. 

Vaš vodič - šipkov grm

Žal zgodovina očitno še vedno močno vpliva na razmišljanje prebivalcev Cerknice - najbolje bo, če boste v Cerknico prišli z metlo, v nasprotnem primeru boste imeli ob parkiranju avtomobila zabavne dogodivščine. V bližini odcepa na Slivnico je sicer množica praznih parkirišč, vendar vas bodo z vsakega od njih vljudno napodili - eno je rezervirano za gostilno, drugo za stranke notarja, tretje za goste nekega bara, četrto za sodišče, peto za trgovino Brest ... Vsi pričakujejo neskončno gnečo in popotnik, ki zasede njihovo dragoceno parkirno mesto, bi jim nemudoma znižal poslovni uspeh. Seveda parkirišča ostajajo prazna, popotniki pa se slabe volje odpravijo naprej. Tako izrazitemu vrtičkarstvu lahko le čestitam, turisti pa naj gredo raje kam drugam.


Začetek poti v gozdu

Če v mladosti niste bili navdušeni nad orientacijskimi pohodi, vam predlagam, da si pri iskanju poti na Slivnico pomagate s svojimi čarovniškimi spretnostmi. Markacije so zelo redke, neopazne in na najbolj neprimernih mestih. Morda pa lahko poskusite z naslednjim trikom: zaprete oči, se trinajstkrat hitro zavrtite in se nato odpravite tja, kamor kaže vaša desna roka ... ali pa je morda leva roka prava? Ko vas bo pot malo nad Cerknico peljala skozi dva čudovita šipkova grma (slika zgoraj), lahko lažje zadihate, ko pa najdete pot, ki vodi v prijazen borov gozdiček (slika desno), pa se skoraj ne morete več zgubiti, vzpon se lahko začne.

Komentarji

Komentar (miljan stanka, 15. 1. 2010)

pohajkovanje po teh krajih je čudovito v vsakem letnem času. V soboto 18. 1. se odpravljam tja gor na Slivnico. Mogoče srečam kakšenga pohodnika izpred treh let, srečanje bo zagotovo presenečenje .


Komentar (Darko TRLEP, 25. 5. 2008)

Danes (25. maj 2008) sem hodil po opisani poti. Markacisti so pot lepo označili tako, da ni problemov pri prečkanju številnih cest, vlak, stez,.. . Čeprav jutro in dopoldan nista bila najlepša, kar se vremena tiče, pa je to lep družinski izlet.
Lep gorniški pozdrav!


©Ivan Pepelnjak, 2002-2007

Bi radi, da vas obveščamo o novostih na naših straneh? Vpišite se v knjigo gostov.

Če želite, nam lahko pošljete sporočilo.