Domača stran

Izleti

Galerija rož

Mizarstvo

Zaplana

Novosti

 Pošlji povezavo

 Tiskalniku prijazen

Slavnik in Grmada iz Podgorja

Začetek poti v Podgorju

Vsebina

Bližnji izleti

Najnovejši opisi

Ostali izleti

Na Slavnik se bomo odpravili iz Podgorja, 8 kilometrov oddaljenega od ceste Ljubljana–Koper.

V Podgorje najlaže pridete tako, da primorsko avtocesto zapustite na odcepu Kastelec (takoj za predorom, če prihajate iz smeri Ljubljane) in nato sledite znakom za Podgorje.

Tik pred začetkom vasi boste prečkali železnico (ob železniški postaji), kmalu nato pa vas bo kažipot za parkirišče usmeril desno na lepo urejeno turistično parkirišče, kjer vas čaka tudi zemljevid okolice z označenimi potmi na Slavnik in Kojnik.

Že na tem zemljevidu boste opazili, da vodita na Slavnik iz Podgorja dve poti, kar nam omogoča, da si izlet malce popestrimo – na Slavnik se bomo odpravili po lažji poti, vrnili pa se bomo po strmi.


Zemljevid na parkirišču


Popravljen zemljevid s pravilno vrisanimi potmi na Slavnik

Opomba: Strma pot na Slavnik je tako na planinski karti kakor tudi na zemljevidu ob parkirišču prikazana napačno. Pravilen potek te poti je vrisan na zemljevidu, ki ga je poslal g. Ivan Jurkovič najlepša hvala.

 

Komentarji

Ocena izleta: (Leon Jagodic, 4. 5. 2010)

izjemno zanimiv izlet, na katerega smo se podali v nedeljo. Je pa pot preko Malih Vrat precej zaraščena, zato je potrebno na odcepih kar paziti. Ampak markacije so pa celo pot vidne, tako da lahko brez skrbi hodimo. Več na: http://toinono.blog.siol.net/2010/05/04/prvomajski-slavnik/


Komentar (Damir Arh, 14. 4. 2010)

Slavnik je res prijetno obiskati v vsakem letnem času. Na krožno pot v obratni smeri in z izhodiščem v Podgorju smo se odpravili na velikonočno nedeljo. Več o naših vtisih pa na http://potepanja-v-naravi.blogspot.com/2010/04/slavnik.html.


Komentar (Mojca Luštrek, 14. 2. 2010)

K zadnjemu odstavku: "dobrih sto metrov" je malo premalo - zaradi tega sva zavila s ceste pod prvim kablom, že pod cestnim klancem. Pravi je drugi kabel, ko se cesta že vzpne (http://pohribih.blogspot.com/search?q=tavanje+okoli+slavnika).

Vsi komentarji 


©Ivan Pepelnjak, 2002-2007

Bi radi, da vas obveščamo o novostih na naših straneh? Vpišite se v knjigo gostov.

Če želite, nam lahko pošljete sporočilo.