Domača stran

Izleti

Galerija rož

Mizarstvo

Zaplana

Novosti

 Pošlji povezavo

 Tiskalniku prijazen

Raduha iz Robanovega kota

Sestop čez planino Loka

Vsebina

Bližnji izleti

Najnovejši opisi

Ostali izleti


Mala Raduha

Z vrha se spustimo po kamniti stezi proti Koči na Loki. Začetne oznake ni ali pa je dobro skrita, zato sledimo občutku in drugim pohodnikom. Usmerimo se proti Mali Raduhi in po prvem spustu naletimo na dva popolnoma zbrisana kažipota, a k sreči nam napis Loka na skali pokaže pot v desno.

Čez 20 minut se lahko odločimo, ali levo čez Durce ali desno na Loko. Ker je bilo že kar pozno, so  Durce ostale za kdaj drugič. V pol ure smo pri lesi na začetku planine Loka. Čaka nas le še ne prehud spust do koritaste planine in na dnu takoj za ovinkom že zagledamo kočo.


Planina Loka

Pri poznem kosilu v koči je padla odločitev: zaradi varnosti in zaradi spremembe bi se bilo bolje vrniti naravnost v Luče, ne spet po poličkah in strminah v Robanov Kot. A kaj ko je avto ostal tam. Beseda ni konj in klic v penzion Raduha, kjer sta čakala prenočišče in večerja, je prinesel rešitev tudi tega problema: »Samo pridita dol, avto bomo že dobili nazaj.« Iz slušalke se je prav slišal nasmeh gospoda Matjaža. Iz hiše, kjer znanje in pridnost, začinjena z ljubeznijo in ščepcem čarovnije, delata (predvsem kuharske) čudeže, to niti ni bilo posebno presenečenje. Če boste imeli priložnost jesti paprikino juho gospe Martine, boste prav dobro razumeli, kaj mislim.

Pod kočo se spušča gozdna cesta proti Lučam. Ob njej je kal, v katerem si gasi žejo ter namaka noge in trebuhe pregreta živina. Po 20 minutah pod našo cesto zagledamo vso zaparkirano gozdno cesto, ki prihaja od Snežne jame. Prečkamo jo pri tablici Luče, ki kaže navzdol v gozd. Pot je markirana. V četrt ure nas pripelje do gromozanske (pa zares) klopi, ki je še vsa bela, tako je nova, in za njo kaže odločen kažipot desno proti planini Arta, a vsaj začetek (sicer markirane) poti je sila zaraščen.

Komentarji

Komentar (mirjam kopše, 2. 10. 2006)

Pot na Durce je dobro na novo markirana.Opis izleta je res odličen.Velika mama vas čaka! :D (1.10.2006)


Komentar (Gregor Kladnik, 8. 8. 2006)

Konec junija je bila cesta proti Snežni jami v precej slabem stanju, so jo tudi ravno obnavljali. Izlet je cudovit z lepimi razgledi od Durc dalje. Sem sledil napotkom s te strani in izlet krožno zaključil preko Pl. Arta - hvala za dober opis poti! :D lp, gregor


Ocena izleta: (rajko piko, 23. 2. 2006)

...Odličen opis poti in tudi sam izlet...Še veliko uspeha naprej...lp rajko :D


©Ivan Pepelnjak, 2002-2007

Bi radi, da vas obveščamo o novostih na naših straneh? Vpišite se v knjigo gostov.

Če želite, nam lahko pošljete sporočilo.