Domača stran

Izleti

Galerija rož

Mizarstvo

Zaplana

Novosti

 Pošlji povezavo

 Tiskalniku prijazen

Iz Logarske doline na Okrešelj

Osnovni podatki

Vsebina

Bližnji izleti

Najnovejši opisi

Ostali izleti

Osnovni podatki

Zahtevnost Strma, odlično označena pot. Pot delno poteka po zelo sončni legi, zato vam bo poleti pošteno vroče
Dostop Pot začnemo v Logarski dolini, avto lahko pustimo pri Domu planincev, lahko pa se odpeljemo vse do konca doline do parkirišča pred slapom Rinka.
Dolžina Dom pri Rinki – Okrešelj: 1h. Povratek po planinski poti: 1h. Skupaj približno 2 uri hoje.
Višina 1395 m
Višinska razlika 400 m
Čas obiska Če boste na Okrešelj odšli predvsem zaradi slapa Rinke, potem je seveda dobro oditi kmalu po obilnem deževju, drugače predlagam izlet ob lepem vremenu, da boste lahko uživali v razgledu z Okrešlja.
Priporočam Dobro planinsko obutev (planinski čevlji), pohodne palice vas bodo morda zaradi strme poti celo ovirale. Pokrivalo in sončna krema ne bosta odveč.

O Logarski dolini boste na Internetu našli še precej podatkov, nekatere povezave so zbrane spodaj:

Še en nasvet - če boste kliknili na katerokoli sliko, boste dobili večjo sliko v ločenem oknu.

Komentarji

Komentar (Obiskovalec/visitor, 7. 8. 2006)

Hvala na jasnom i poucnom opisu izleta do doma na Okrešlju. U nedelju, 30.07., unatoč vručeg dana imali smo oko 5 sati poslije podne sjenovitu stazu do samog doma. Vrlo smo uživali, uz slap, u šumu Savinje i Rinke i u pogledima na okolna brda i Logarsku dolinu. No nas spust, povratak po Pastirskoj poti, po vasim susretljivim savjetima nije bio tako uspjesan. Staza je djelomicno, zbog palog drveća jedva prohodna a i neugodna je. Stoga vam zelimo vam da vasu lijepu informativnu stranicu, punu prekrasnog alpskog cvijeca drzite sto aktuelnijom i ispravnijom.
Uz lijepe pozdrave,
B. K.-R.


Komentar (Dragan, 5. 9. 2005)

... no obljuba dela dolg...

Odpravila sva se s punco dokaj pozno in po zacetnem ogledovanju pokrajine v kateri se nisem bil (jaz) sva kmalu naletela na opozorilne, prometne znake, da naj vozimo previdno saj se dogaja maraton. Krasno je bilo videti toliko ljudi, udelezenih na maratonu.... tisti mocni ze od Celja (75km), tisti pogumni od mozirja (dobrih 40km) in se veliko veliko ljudi na dobrih 20 km; stari, mladi, debeli suhi... vse si lahko videl. Kar slabo vest sem imel, ok sem se mimo peljal v avtu :-(

No potem pa cestni odcep, na katerem so mi nepojasneno vzeli 1200SIT, kot vstopnino :-((
Potem guzva s parkiranjem. Nek redar je nama svetoval naj pustiva avto ze "doli", kar sva tudi storila... zato sva do slapa Rinke hodila 1h. Pred slapom sva se spila pivo v kiosku, ob tem pa se premislila, da nadaljujeva saj se je nebo zaprlo, kmalu pa je zacelo grmeti. in tik rpedel se je usulo, je moja punca ustopala prijaznega domacina, ki nas je zapeljal do avta. Drugace bi bila fajn morka. Tako sva tudi midva na povratku v Mozirje pobrala enega maratonca.
V Mozirju (izredno lep in na videz razvit kraj) sva sla se na pizzo v Afriko, bila z kvaliteto postrezbe in pijanim gostom ter tudi okusom pizze rahlo razocaran... ma ko si lacen, gre tudi to skozi. Naslednji vikend - ce bo vreme - se vrneva in prespiva v koci.

LP
DS


Komentar (Dragan, 3. 9. 2005)

Malo drugace...

S punco sva zjutraj hotela nakam iti, na nek hrib... Pohorja pa imava za ta teden dovolj :-)

V najdi.si sem vpisal" izleti po Sloveniji" in odkril to cudovito stran!!! Bravo!!! Sicer si stran zasluzi malo vec pozornosti - torej oglasevanja... ljudje se zapodijo v trgovske centre, ker ne vedo kako in kam in ker jim nihce ne maha pred nosom z kaksno brosuro... pa se takrat je vprasljivo.

Torej odlocitev je padla, glede na trenutni cas (ze 10:20) sva se odlocila na lagoden izletek v Logarsko oz. Okreselj.

O vtisih pa za tem...

LP
DS

Vsi komentarji 


©Ivan Pepelnjak, 2002-2007

Bi radi, da vas obveščamo o novostih na naših straneh? Vpišite se v knjigo gostov.

Če želite, nam lahko pošljete sporočilo.