Domača stran

Izleti

Galerija rož

Mizarstvo

Zaplana

Novosti

 Pošlji povezavo

Slap Grmečica

Bližnji izleti

Najnovejši opisi

Ostali izleti

Slap Grmečica je "skrit" ob cesti iz Bleda proti Bohinju, blizu kraja Log, malo za železniško postajo v Nomenju in pred Bohinjsko Bistrico.

Zaradi problemov s pohodniki je lastnica zemljišča, čez katerega teče pot, zahtevala umik opisa poti do slapa Grmečica.

Približno pet let za tem, ko sem objavil opis poti do slapa Grmečica na Internetu, je moje starše povsem nepričakovano po telefonu nadlegovala gospa, ki se je menda predstavila kot lastnica ene od hiš ob poti (seveda bi lahko kliknila na povezavo na dnu vsake strani in mi poslala sporočilo, pa se je očitno raje odločila za mnogo bolj ovinkasto pot). Trdila je, da pot, kot je opisana, vodi čez njeno dvorišče (v kar niti ne dvomim, še marsikatera vaška pot pelje po dvoriščih med hišami, tako so pač včasih delali poti) in da me bo, če opisa poti takoj ne umaknem z Interneta, tožila.

Ker se ne mislim prepirati z lastniki zemljišč, ki jih turisti motijo (sicer Bohinj menda živi od turistov, a nič hudega), sem opis poti umaknil, tisti, ki bi še vedno radi prišli do tega slapa, pa si lahko opis iste poti preberete v knjigi Željka Kozinca "Lep dan kliče, 2. del" (pa naj se gospa loti založbe Modrijan, če ji to bolj ustreza). Vsi ostali si lahko ogledate lepoto slapa na spodnjih fotografijah in razmišljate o tem, kako prijazna dežela je Slovenija.


Slap Grmečica

©Ivan Pepelnjak, 2002-2003

Bi radi, da vas obveščamo o novostih na naših straneh? Vpišite se v knjigo gostov.

Če vam je katera od slik na tej strani všeč in bi želeli imeti večjo, nam pošljite sporočilo.