Domača stran

Izleti

Galerija rož

Mizarstvo

Zaplana

Novosti

 Pošlji povezavo

 Tiskalniku prijazen

Mala gora

Kratek opis poti

Vsebina

Bližnji izleti

Najnovejši opisi

Ostali izleti


Skale nad Malo goro

Krožno pot po Mali gori boste začeli pred planinskim domom na Čavnu, do koder se lahko povzpnete s Predmeje, iz Lokavca ali Stomaža, ali pa se do tja pripeljete z avtomobilom. Tisti, ki se boste odločili za najbolj udobno pot, v križišču sredi Predmeje sledite kažipotu proti Lokvam, nato pa na razcepih poiščite dobro vidne kažipote proti Čavnu (vse stranpoti pa so tako ali tako zaprte z zapornicami).

Pred planinskim domom poiščite stezico, ki se spušča v desno ob robu travnika proti Kuclju. Krajši spust skozi gozd vas pripelje na prvi travnik, ki ga prečkate in se začnete nekoliko bolj strmo spuščati po senčnem kolovozu. Pred koncem spusta se v levo navzdol odcepi markirana pot proti Mali gori (oznaka Kamnje), ki vas v daljših zavojih po precej dolgem spustu skozi gozd (med spuščanjem boste zgubili skoraj 200 višinskih metrov) pripelje do travnikov okoli Koče dobrih ljudi na Mali gori.


Sprehod po travnikih

Pred kočo vas čaka grozd kažipotov; sledite tistim proti Lokavcu (tudi Pot po robu) na kolovoz, ki se mimo koče zlagoma vzpenja v gozd. Na robu travnikov se kolovoz spremeni v ozko stezico; čaka vas najlepši del izleta po razglednih travnikih, polnih rož. Krajši sprehod vas pripelje do naslednjega kažipota, kjer se lahko začnete vračati proti izhodišču (smer Čaven) ali pa si izlet še nekoliko podaljšate (Pot po robu).

Če se boste odločili za krajšo različico, vas bo pot popeljala skozi gozd, v katerem se boste začeli vzpenjati, na razgledne travnike pod planinskim domom, kjer se vaša pot združi s tisto, ki se vzpenja iz Lokavca. Od tod je do planinskega doma le še nekaj minut zmernega vzpona.

Komentarji

Ocena izleta: (andrej benko, 30. 11. 2006)

kul pot tud s kolesom


©Ivan Pepelnjak, 2002-2007

Bi radi, da vas obveščamo o novostih na naših straneh? Vpišite se v knjigo gostov.

Če želite, nam lahko pošljete sporočilo.