Domača stran

Izleti

Galerija rož

Mizarstvo

Zaplana

Novosti

 Pošlji povezavo

 Tiskalniku prijazen

Iz Vrzdenca na Samotorico in Kožljek

Kožljek

Vsebina

Bližnji izleti

Najnovejši opisi

Ostali izleti


Vrh Kožljeka je tik pred nami

Zadnji vzpon

Krajši vzpon med smrekami vas pripelje na strm travnik, preko katerega se povzpnete do vrha Kožljeka. Vrh bi bil verjetno precej zaraščen, vendar se domačini očitno precej trudijo in ga čistijo (pa še material za prvomajski kres je tako takoj pri roki). Drevesa kljub temu ovirajo pogled proti jugu, je pa zato pogled na sever toliko lepši – pred vami leži celotno Polhograjsko hribovje, od Pasje ravni preko Tošča, Polhograjske gore in Grmade do Korene, za njim pa boste ob lepih dneh videli tudi Kamniške alpe in Karavanke.

Po krajšem počitku na klopci, ki je postavljena na vrhu Kožljeka, bo čas za vrnitev. V Vrzdenec se lahko vrnete po poti, po kateri ste se povzpeli, lahko pa izberete eno od daljših poti – s Kožljeka se lahko odpravite v smeri Šentjošta, ter pri Hlipč zavijete na pot proti Vrzdencu, lahko pa se s Samotorice odpravite proti Koreni ter se s Korene vrnete v Vrzdenec.


Razgled z vrha Kožljeka na Polhograjsko hribovje

Če se boste odločili za vrnitev preko Samotorice, si lahko pot do vasi popestrite s krajšo vajo iz orientacije – malo za kapelico se od makadamske ceste v desno odcepi kolovoz. Če boste pozorno pogledali, boste verjetno opazili markacijo na enem od dreves ob kolovozu. Opravite se za temi markacijami, po precej zaraščeni poti vas bodo pripeljale do ene od hiš v bližini cerkve.

Komentarji

Ocena izleta: (Leopold Scheicher, 7. 3. 2005)

Kožljek pa nič ne zaostaja za Korenom. Je pač samoten vrh in kot tak v p. p. Blagajani ni osamljen. Glede lahkega dostopa in nenaporne ture je idealen za spomladanski začetek nabiranje kondicije.


©Ivan Pepelnjak, 2002-2007

Bi radi, da vas obveščamo o novostih na naših straneh? Vpišite se v knjigo gostov.

Če želite, nam lahko pošljete sporočilo.