Domača stran

Izleti

Galerija rož

Mizarstvo

Zaplana

Novosti

 Pošlji povezavo

 Tiskalniku prijazen

Planina Korošica

Kratek opis poti

Vsebina

Bližnji izleti

Najnovejši opisi

Ostali izleti

Kolovoz na Korošico se začne ob glavni cesti proti mejnemu prehodu Ljubelj. Na prvem levem ovinku za zadnjim predorom (pred koncentracijskim taboriščem) se v desno odcepi v gozd gozdna cesta (ob začetku boste opazili veliko lopo). Avto lahko pustite na majhnem parkirišču ob začetku gozdne ceste ali pa na nekoliko večjem parkirišču za levim ovinkom asfaltne ceste. Pot v začetku teče po precej položni široki gozdni cesti, ki prečka nekaj zagruščenih grap, nato pa zavije desno čez potok in se začne v dolgih zavojih vzpenjati po pobočju, s katerega se že odpirajo prvi razgledi na Ljubelj in sosednjo Begunjščico.

Ko kolovoz zadnjič prečka melišče, zavije v gozd, postane precej bolj strm in vas kmalu pripelje do prvih travnikov (ne veselite se prehitro – opravili ste šele dobro polovico vzpona). Po krajšem prijetnem sprehodu, med katerim boste na desni zagotovo občudovali strme stene Zajmenovih peči, pot spet zavije v gozd. Čaka vas še zadnji strm vzpon, ki se spet konča na robu travnikov, od koder se že vidi pastirski stan na Korošici. Steza zavije tik pod njim v desno s kolovoza čez mostiček in nato po travniku do koče; če boste vztrajali na kolovozu, pa si lahko na obronkih gozdička ogledate precej veliko rastišče redke brkate zvončice.

S Korošice se vrnete v dolino po poti, po kateri ste se povzpeli, lahko pa nadaljujete z izletom na Hajnževo sedlo ali Košutico ali pa po plezalni poti na Veliki vrh v Košuti.

Komentarji

Komentar (janez krapš, 20. 9. 2005)

spoštovani g. Plestenjak!

navdušili, ste me za GPS in sem kupil Yakumo_ta..

vas prosim , kje na netu se dobijo navodila za delo z oizce in izdelavo map.

Že v naprej lepa hvala za pomoč oziroma vaš odgovor


s spoštovanjem

janez krapš


©Ivan Pepelnjak, 2002-2007

Bi radi, da vas obveščamo o novostih na naših straneh? Vpišite se v knjigo gostov.

Če želite, nam lahko pošljete sporočilo.