Domača stran

Izleti

Galerija rož

Mizarstvo

Zaplana

Novosti

 Pošlji povezavo

 Tiskalniku prijazen

S Samotorice do Korene

Vrnitev

Vsebina

Bližnji izleti

Najnovejši opisi

Ostali izleti

Po počitku na vrhu Korene se lahko odločite za povratek na Samotorico, ki mu lahko dodate še vzpon na Kožljek, če pa ste se na Samotorico povzpeli iz Vrzdenca, si lahko vrnitev nekoliko skrajšate, saj teče s Korene do Vrzdenca delno markirana pot, na kateri pa vas žal čaka 600 metrov hoje po asfaltu.


Kolovoz iz Vrzdenca proti Polžu

Če se boste odločili za vrnitev naravnost v Vrzdenec se odpravite nazaj proti Samotorici po kolovozu, po katerem ste prišli do Korene, na mestu, kjer kolovoz prečka makadamsko cesto pa markacije zapustite ter se po makadamu začnite spuščati proti dolini. Makadam vas bo pripeljal do asfaltne ceste, po kateri se začnete spuščati mimo odcepa za Samotorico proti Horjulu. Nad kmetijo Polž boste na robu asfalta opazili kažipot proti Vrzdencu ter vrtljiva vrata, skozi katera nadaljujete s hojo po poti med travniki okoli kmetije.

Tik pred kmetijo vas markacije usmerijo s poti, po kateri ste hodili, desno proti robu gozda (nad kmetijo), mimo kmetije se sprehodite po gozdnem robu, za kmetijo pa se spustite do kolovoza, ki vodi iz Vrzdenca proti kmetiji. Po tem kolovozu se nato spustite do cerkve sv. Kanciana v Vrzdencu.

 


©Ivan Pepelnjak, 2002-2007

Bi radi, da vas obveščamo o novostih na naših straneh? Vpišite se v knjigo gostov.

Če želite, nam lahko pošljete sporočilo.