Domača stran

Izleti

Galerija rož

Mizarstvo

Zaplana

Novosti

 Pošlji povezavo

 Tiskalniku prijazen

Korena nad Horjulom

Po vrhovih do Korene

Vsebina

Bližnji izleti

Najnovejši opisi

Ostali izleti


Slevica - pogled nazaj s poti proti Koreni
Ko ste po poti iz Podolnice ali Zaklanca prišli do prvih hiš (Slevica), je vzpona praktično konec – ste na nadmorski višini 700m in do cilja vas čaka le še položna pot. Takoj ko pridete med hiše, pa vas čaka tudi prva dilema – markacije vas usmerjajo tako levo kot desno, brez kakršnekoli razlage. Pot po levi strani bo bližja, vodi vas skozi naselje, nato mimo kozolca, potem pa markacij kar naenkrat ni več.

Po desni poti navzgor

Malce orientacijskih spretnosti in pogled na karto zadoščata da se boste pravilno odločili za pot, ki vodi navzgor do zadnje hiše ter mimo nje proti Koreni. Na tej točki vas čaka tudi lep razgled na Polhograjske dolomite in hiše, ki ste jih ravnokar pustili za seboj.

Nekaj minut hoje vas pripelje do asfaltne ceste. Če se boste ozrli nazaj, boste ugotovili, da planinske oznake trdijo, da ste hodili po »bližnjici proti Zaklancu«. Zanimivo je, da so markacije v smeri Korena – Zaklanec/Podolnica/Ključ zelo pogoste, medtem ko jih v obratni smeri (po kateri ste prišli) praktično ni.


Cerkev sv. Mohorja in Fortunata

Pogled na Polhograjsko goro

Od priključka na asfaltno cesto vas do cerkve sv. Mohorja in Fortunata loči le še nekaj sto metrov. Po zadnjem vzponu do cerkve in sosednjega razglednega vrha se na vrhu odpočijte (razen v vetrovnem vremenu – mene je z vrha skoraj odpihnilo) in uživajte v razgledu. Med vikendom se lahko pred povratkom okrepčate v kmečkem turizmu tik pod cerkvijo, nato pa se po ogledu zemljevida odločite za povratek po isti poti ali za eno od krožnih poti.


Razgled s Korene


©Ivan Pepelnjak, 2002-2007

Bi radi, da vas obveščamo o novostih na naših straneh? Vpišite se v knjigo gostov.

Če želite, nam lahko pošljete sporočilo.