Domača stran

Izleti

Galerija rož

Mizarstvo

Zaplana

Novosti

 Pošlji povezavo

 Tiskalniku prijazen

Kokoš nad Lokvijo

Vrh Kokoši

Vsebina

Bližnji izleti

Najnovejši opisi

Ostali izleti


Planinska koča na Kokoši

Nanos

Slavnik

Po priključku na kolesarsko pot se začnete spet počasi vzpenjati proti Kokoši, ki jo dosežete v približno pol ure. Pred počitkom pri planinski koči (v seznamu koč na Planinski zvezi Slovenije boste izvedeli, kdaj je odprta) se sprehodite po travniku na vrhu Kokoši ter si oglejte Slavnik (na jugovzhodu) in Nanos (na severu).


360-stopinjski pogled s Kokoši

Odcep proti Lokvi

Jesenski travniki

V Lokev se lahko vrnete po poti, po kateri ste prišli, lahko pa kmalu po začetku poti zavijete levo na planinsko pot, ki vas pripelje naravnost v Lokev. Ta pot nekaj časa poteka po redkem gozdu (podobno kot pot iz Prelož proti izviru Vroče), že kmalu pa prispemo na Lokavsko polje, po katerem nas makadamska cesta vodi proti Lokvi.

Tudi na tem delu poti si oglejte bogastvo rož na sosednjih travnikih (najlepši bodo spomladi, ko na njih zacvetijo kosmatinci, in zgodaj poleti pred prvo košnjo), pa tudi jeseni je prijetno posedeti na klopci ob poti in uživati v pogledu na kraško pokrajino.

Makadamska pot se izteče na koncu Lokve, pri pokopališču, od koder je do parkirišča, kjer ste pustili avto, le dobrih pet minut hoda. Lakoto, ki se je porodila med hojo, lahko uspešno zatrete v gostišču Ražem (preizkušeno, imajo odlične ribje jedi), če imate več časa, si lahko ogledate vojaški muzej, v nedeljo pa se lahko odpravite tudi v Divaško jamo ali Vilenico. Tisti, ki ste med potjo nabirali rože, pa le pohitite domov – z jesenskim bogastvom Krasa lahko naredite čudovite ikebane.

Komentarji

Komentar (branka mesar, 8. 3. 2009)

Lep nedeljski izlet. Izhod pri pokopališču v Lokvi, pohvalno veliko klopic in mizic ob poti. Pot je lepo markirana in se ravno prav vzpenja. V slabi uri smo bili na vrhu. Veliko obiskovalcev-pretežno Italijani in družine z majhnimi otroki. Ponovimo v poletni vročini, katero bo hladil gozd, po katerem se ves čas vzpenjamo :D
Bolj ljubko mi je poimenovanje Kokoška, saj je res majhna planotica-kot ena kokoška :wink:


Komentar (Tatjana Delic, 27. 4. 2008)

:D Lepo opisana in poslikana pot na Kokoško. Šla prvič in jo brez težav prehodila z obeh strani, iz Prelož in iz Lipice. Čestitke markcistom pa tudi spletnim ustvarjalcem. Lepo narejeno.
Tatjana Delic, Ljubljana


Komentar (Bojan Mesec, 9. 4. 2007)

Pot iz Lokve od pokopališča je res lepo urejena in označena. S "družinskim" tempom smo prišli z lahkoto v 1h.
Restavracija na vrhu ni nič posebnega. Mogoče posebnost v slabi in dragi ponudbi pijač.

Vsi komentarji 


©Ivan Pepelnjak, 2002-2007

Bi radi, da vas obveščamo o novostih na naših straneh? Vpišite se v knjigo gostov.

Če želite, nam lahko pošljete sporočilo.