Domača stran

Izleti

Galerija rož

Mizarstvo

Zaplana

Novosti

 Pošlji povezavo

 Tiskalniku prijazen

Kokoš nad Lokvijo

Od Lokve do Prelož

Vsebina

Bližnji izleti

Najnovejši opisi

Ostali izleti


Vojaški muzej v Lokvi

Lokev je prijazna in zanimiva kraška vas, le nekaj kilometrov oddaljena od Divače po cesti iz Divače proti Lipici in Sežani. Tja boste najlaže prišli, če boste na avtocesti Ljubljana–Koper izbrali izvoz Divača, po njem zavili proti Divači, nato pred Divačo proti Lipici.

Pot na Kokoš čez Prelože se začne v sredini vasi, kjer vas nanjo opozori tudi kažipot. Avto pustite na parkirišču pred vojaškim muzejem (ki domuje v obrambnem stolpu sredi Lokve), prečkate glavno cesto in se po makadamski poti začnete po kraških travnikih vzpenjati proti Preložam.


Pot proti Preložam

Pot med travniki lahko izkoristite za ogled rož – v jeseni bosta najbolj opazna lučnik in madronščica, našli pa boste tudi kakšno zvončico in glavinec.  Sredi poti proti Preložam (ki jih ves čas vidite pred seboj) si lahko ogledate zanimivo kapelico, za vami pa se že vidi Nanos.


Pogled na Nanos

Makadamska pot čez travnike vas pripelje v Prelože – stisnjeno kraško vasico, v kateri si lahko ogledate še eno kapelico in vaški vodnjak, nato pa pri vodnjaku zavijete desno v hrib proti izviru Vroče.


Utrinki iz Prelož

Komentarji

Komentar (branka mesar, 8. 3. 2009)

Lep nedeljski izlet. Izhod pri pokopališču v Lokvi, pohvalno veliko klopic in mizic ob poti. Pot je lepo markirana in se ravno prav vzpenja. V slabi uri smo bili na vrhu. Veliko obiskovalcev-pretežno Italijani in družine z majhnimi otroki. Ponovimo v poletni vročini, katero bo hladil gozd, po katerem se ves čas vzpenjamo :D
Bolj ljubko mi je poimenovanje Kokoška, saj je res majhna planotica-kot ena kokoška :wink:


Komentar (Tatjana Delic, 27. 4. 2008)

:D Lepo opisana in poslikana pot na Kokoško. Šla prvič in jo brez težav prehodila z obeh strani, iz Prelož in iz Lipice. Čestitke markcistom pa tudi spletnim ustvarjalcem. Lepo narejeno.
Tatjana Delic, Ljubljana


Komentar (Bojan Mesec, 9. 4. 2007)

Pot iz Lokve od pokopališča je res lepo urejena in označena. S "družinskim" tempom smo prišli z lahkoto v 1h.
Restavracija na vrhu ni nič posebnega. Mogoče posebnost v slabi in dragi ponudbi pijač.

Vsi komentarji 


©Ivan Pepelnjak, 2002-2007

Bi radi, da vas obveščamo o novostih na naših straneh? Vpišite se v knjigo gostov.

Če želite, nam lahko pošljete sporočilo.