Domača stran

Izleti

Galerija rož

Mizarstvo

Zaplana

Novosti

 Pošlji povezavo

 Tiskalniku prijazen

Na Kojnik iz Podgorja

Vrnitev v Podgorje

Vsebina

Bližnji izleti

Najnovejši opisi

Ostali izleti

Če se boste odločili za vrnitev v Podgorje po krajši poti, se vrnite do pisano-pobarvane skale, nato pa sledite makadamski cesti. Sodeč po zemljevidu naj bi bila pot markirana, vendar markacij praktično ni. Na prvem križišču (čez nekaj metrov) zavijete levo, nato pa na naslednjem križišču (blizu Koblaka) desno navzdol po klancu (pot naravnost vodi v Praproče).

Podgorje

Pogled na Slavnik

Makadamska cesta se nato počasi spušča mimo Vodenjaka, malo pred Podgorjem pa se znajdete na križišču, na katerem se je planinska pot na Kojnik odcepila z makadamske ceste, po kateri ste se sedaj vrnili. Na tem mestu se pojavijo markacije, ki vas pripeljejo nazaj do parkirišča.

Lakoto, ki ste jo pridelali med izletom, vam bodo v Podgorju zanesljivo odpravili v gostilni pod Slavnikom, lahko pa se odpeljete preko magistralne ceste do Socerba na slovensko-italijanski meji.

Komentarji

Komentar (Matevž Zgaga, 24. 10. 2008)

Na Kojnik se da tudi iz Zazida, kar se lahko skupaj z Goličem in Lipnikom sestavi v zelo lepo krožno turico. Ker so od kraškega roba naprej markacije delno izbrisane, nekaj nasvetov: ko dosežeš kraški rob, se takoj odpravi v desno (obstaja tudi močno zbledela tabla) po lahko sledljivi poti, ki te kmalu pripelje na gozdni makadam, na katerem moraš na desno. Že po nekaj metrih se levo v gozd odcepi stara, ne preveč opazna pot med drevjem, svoj čas markirana, a so danes markacije kdo ve zakaj izbrisane. Namesto da ji slediš, lahko nadaljuješ nekaj minut po omenjenem makadamu in na prvem "makadamskem" križišču zaviješ levo, rahlo vkreber. Kmalu bo na levi kontejner, ki je lovsko zavetišče. Nadaljuješ še par minut in ko makadam precej očitno zavije v desno, ga zapustiš tako, da nadaljuješ nekako naravnost, torej v isti smeri, kot si prišel, čez travnik. Do vrha potem ni več daleč, med travo se ponovno pojavijo tudi markacije.


Komentar (Mojca Luštrek, 16. 5. 2007)

Opis vrnitve z Jampršnika naju je malo zbegal. Jaz bi jo opisala takole: Z Jampršnika se vrnemo na ovinek, kjer smo zapustili kolovoz, in zavijemo levo nanj. Ko nas pripelje do ceste, ki se z omenjenega ovinka že vidi, se napotimo desno po njej. Tisto, da se je treba na prvem razcepu spustiti po desni cesti, je res, kaj pa je Koblak, se ne vidi ne na kraju samem ne na zemljevidu; šele doma sva našla to ime v interaktivnem naravovarstvenem atlasu (nekakšna vzpetina ali del vzpetine).


©Ivan Pepelnjak, 2002-2007

Bi radi, da vas obveščamo o novostih na naših straneh? Vpišite se v knjigo gostov.

Če želite, nam lahko pošljete sporočilo.