Domača stran

Izleti

Galerija rož

Mizarstvo

Zaplana

Novosti

 Pošlji povezavo

 Tiskalniku prijazen

Kofce s planine Dolžanka

Kofce

Vsebina

Bližnji izleti

Najnovejši opisi

Ostali izleti

Kljub temu da je od kapelice, ki se skriva ob robu jase za drevesi desno od poti, do Kofc le še nekaj minut hoje, postojte za hip ob njej. Čudovita okolica, zanimiva arhitektura, dobesedno zlita s prostorom, in domiselne slike, naslikane na odrezke smrekovih debel, so več kot zadosten razlog za krajši postanek, prijazne klopi in mize ob kapelici pa kar vabijo, da si po vzponu malce odpočijemo in pretegnemo noge.

Takoj za kapelico markirana steza pripelje do kolovoza, ki nas popelje do roba travnikov pod Kofcami. Z gozdnega roba že zagledamo Dom na Kofcah precej visoko nad sabo, namesto da bi kot telički stekli naravnost po travniku navzgor, pa raje sledimo kolovozu, ki nas dosti bolj umirjeno pripelje do cilja.


Prvi travniki

Dom na Kofcah

Triglav za Begunjščico

S Kofc se lahko vrnemo v dolino, najbolje kar po poti, po kateri smo se povzpeli, lahko pa se vzpnemo še na enega od bližnjih vrhov – če se želite povzpeti nad dva tisoč metrov, lahko izbirate med Velikim vrhom na levi in Kladivom na desni strani, lahko pa se povzpnete tudi na vrh približno 100 metrov nižje Kofce gore. A tudi če se boste odločili za vrnitev v dolino, vam predlagam, da se najprej povzpnete do približno 100 metrov višjega Križa, od koder boste lahko s prijetne klopce občudovali lepoto planine okoli sebe.

Komentarji

Komentar (Damir Arh, 7. 8. 2010)

Konec julija smo se na Kofce odpravili po tej poti in z izletom smo bili zelo zadovoljni. Priporočamo! Več o naših vtisih pa na naslovu: http://potepanja-v-naravi.blogspot.com/2010/08/kofce.html.


©Ivan Pepelnjak, 2002-2007

Bi radi, da vas obveščamo o novostih na naših straneh? Vpišite se v knjigo gostov.

Če želite, nam lahko pošljete sporočilo.