Domača stran

Izleti

Galerija rož

Mizarstvo

Zaplana

Novosti

 Pošlji povezavo

 Tiskalniku prijazen

Kofce od Matizovca

Do Matizovca po štirih...

Vsebina

Bližnji izleti

Najnovejši opisi

Ostali izleti

Po gorenjski avtocesti se peljemo do izvoza za Tržič, nato pa mimo Tržiča skozi tri predore in pod dvema nadvozoma. Takoj za drugim nadvozom zavijemo desno nazaj, brž nato še enkrat desno nazaj, po nadvozu čez glavno cesto in vzporedno z njo (nad njo) v Podljubelj. Tam sta nasproti šole kažipota za Kal in Kofce, mi pa se peljemo še naprej mimo trgovine Tina na desni, čez potok Jezernico in mimo gostilne Ankele na levi. Nasproti hiše Podljubelj 240 je v desno kažipot proti Kofcam. Tu so ob cesti že markacije, čeprav na zemljevidu ta odsek ni narisan kot markiran.


Pod Matizovcem

Cesta skozi naselje je zelo ozka (rekla bi, da pohitite, preden koga srečate, a bi bilo prenevarno), nadaljevanje po gozdu pa je že boljše, posebno odmikališča prispevajo k bolj sproščeni vožnji. Po kakih 3 km je v desno odcep k Blejcu (na smreki sta zmaj in markacija, napisa pa ni). Kmalu zatem se pripeljemo iz gozda in na kraju, imenovanem Pod Košuto (nekaj hiš), je konec asfalta. Ob makadamu je kažipot Kofce in tam se desno pride k Zajmenu. Pripeljemo se pod domačijo Matizovec (1072 m). Precej pod njo je parkirišče za tri, največ štiri avtomobile, zato parkirajo tudi posamič ob cesti ali pa prav pred dvoriščem (nekateri tudi na njem; pri vhodu je lična »pušica« v obliki hiške z napisom Prispevki za parkiranje). Od tu se zelo lepo vidi zahodni del Košute: Kramarica, Zajmenove peči (1810 m), Birški plaz in Veliki vrh (Hochturm, 2088 m); zadaj se dviga Begunjščica.

Komentarji

Komentar (Damir Arh, 7. 8. 2010)

Konec julija smo se na Kofce odpravili po tej poti in z izletom smo bili zelo zadovoljni. Priporočamo! Več o naših vtisih pa na naslovu: http://potepanja-v-naravi.blogspot.com/2010/08/kofce.html.


©Ivan Pepelnjak, 2002-2007

Bi radi, da vas obveščamo o novostih na naših straneh? Vpišite se v knjigo gostov.

Če želite, nam lahko pošljete sporočilo.