Domača stran

Izleti

Galerija rož

Mizarstvo

Zaplana

Novosti

 Pošlji povezavo

 Tiskalniku prijazen

Kamniški vrh

Zemljevid poti

Vsebina

Bližnji izleti

Najnovejši opisi

Ostali izleti

Zemljevid skupaj s potjo, kot jo je zarisal GPS-sprejemnik.

Legenda:

Pot, kot jo je zarisal GPS-sprejemnik.

Izključi

Vir: Kamniške Alpe, planinska karta 1 : 50.000, PZS

Višinski profil poti, na katerem se lepo vidijo strmi zadnji vzpon na Kamniški vrh, pot čez Planjavo, položni del poti okoli planine Osredek in nato strmi spust do Korošaških slapov (v grapi je po pričakovanju prišlo do napak v delovanju GPS-sprejemnika).

Opomba: Višine, ki jih zabeleži GPS-sprejemnik, se razlikujejo od nadmorskih višin, označenih na karti, za približno 45 m.

Komentarji

Komentar (Bojan Krume, 23. 10. 2014)

Odločitev, da se povzpnemo na Kamniški vrh iz zaselka Slevo je bila dobra izbira, saj smo po najbolj strmi poti hitro dosegli vrh (manj kot uro in pol). Za povratek smo se odpravili po daljši krožni poti čez Planjavo do planine Osredek, kjer smo dopolnili zalogo hladne pitne vode. Ob spuščanju nazaj proti zaselku Slevo smo nad slapovi naleteli na dvoje precej nevarnih prečkanj steze pod strmimi skalami, pot je na teh mestih zelo poškodovana in nezaščitena. Ker variante za varno spuščanje ni, sem porabil kar nekaj prepričevanja, da se je ženski del ekipe odločil prečkati ti dve mesti. Sicer smo z dobro voljo in nekaj adrenalina tudi to uspeli, vendar sem se odločil, da upravljalca te poti (verjetno PD Kamnik) opozorim, da ta del sicer lepe poti uredijo s primerno zaščitno ograjo ali pletenico.
Sicer :)


Komentar (Gorazd, 1. 11. 2007)

Tudi jaz sem bil na Kamniškem vrhu in bilo je zelo lepo. Podroben opis si lahko pogledate na forumu http://na-vrhu.mojforum.si/na-vrhu-about3.html .


Ocena izleta: (Ljubica Zemljak, 15. 4. 2007)

Lep krožni izlet pa tudi dovolj naporen - zadnji del vzpona na Kamniški vrh je pravi "kolenogriz". Soncu izpostavljena pot in osvežitev, ko prideš do poroka in slapov.


©Ivan Pepelnjak, 2002-2007

Bi radi, da vas obveščamo o novostih na naših straneh? Vpišite se v knjigo gostov.

Če želite, nam lahko pošljete sporočilo.