Domača stran

Izleti

Galerija rož

Mizarstvo

Zaplana

Novosti

 Pošlji povezavo

 Tiskalniku prijazen

Jamnik in Vodiška planina nad Kropo

Dostop

Vsebina

Bližnji izleti

Najnovejši opisi

Ostali izleti

Pot začnete v središču Krope, železarskega kraja, stisnjenega v ozko dolino pod strmimi pobočji Jelovice. Najenostavnejši dostop v Kropo je po dolini, v kateri Kropa leži –gorenjsko avtocesto zapustite v bližini izvoza Ljubelj, nato pa skozi Podbrezje in Podnart sledite oznakam za Kropo.

Pozor: v gozdu za Podbrezjem vas čaka oster lev odcep, ki je precej slabo označen.


Pogled na Kropo s poti na Jamnik

V Kropo pa se lahko pripeljete tudi iz Dražgoš preko Jamnika – skozi Škofjo Loko se odpravite proti Železnikom, nato pa v Železnikih sledite smeri Dražgoše. Po serpentinah se boste mimo Rudnega povzpeli v Dražgoše, nato pa vas bo cesta pod robom Jelovice pripeljala do Jamnika od koder se nato spusti v Kropo.

Parkiranje v Kropi kljub njenemu »slovesu« (če si upate, vprašajte domačine, kako so včasih obračali konjske vprege) sploh ni problem – sredi starega trškega jedra (ki si ga je vsekakor vredno ogledati), tik pred mostom preko potoka, vas čaka lepo urejeno parkirišče, na katerem lahko mirno pustite avto.

Če ste se odločili, da boste strme vzpone iz Krope raje preskočili, se lahko z avtom odpeljete do Jamnika (iz Krope ali preko Dražgoš), pustite avto v vasi ter se nato po markirani poti odpravite proti Vodicam.

Komentarji

Komentar (frenk, 30. 11. 2012)

Andreja planinci se na Vodiško planino ne pripeljejo po makadamski poti ampak pridejo peš,vse tri poti iz Krope in dve iz Jamnika so markirane in označena z smerokazi tako,da ni možnosti,da zaideš :D


Komentar (andreja luznar, 9. 2. 2012)


Komentar (andreja luznar, 9. 2. 2012)

Rada bi vas opozorila glede slabo označenih križišč po Jelovici, oziroma poti, ki pelje do Vodiške planine. Tisti planinci, ki se pripeljejo po makadamski cesti zelo lahko zaidejo in tavajo po gozdu, sploh če so prvič in poti ne poznajo. Potrebno bo na križiščih napisati table, če hočemo, da bomo lahko še kdaj prišli na prelepo Vodiško planino. Drugače je zelo lepo na planini, dobra hrana in še boljša postrežba.
:D

Vsi komentarji 


©Ivan Pepelnjak, 2002-2007

Bi radi, da vas obveščamo o novostih na naših straneh? Vpišite se v knjigo gostov.

Če želite, nam lahko pošljete sporočilo.